Hyalase - Borttagning av fillers

Hyalase är ett licenspreparat godkänt av läkemedelsverket. Medlet löser upp Hyaluronsyran efter injicering. Hyalase används för att ta bort oönskad filler.

På några timmar bryter Hyalase ner fillern, tar bort klumpar och inkapslingar för att återställa området till sitt ursprungliga utseende.

Hyalase

Hyalase

Hyalase eller hyaluronidase som det också heter är ett antidot till hyaluronsyra (filler). Hyalase verkar genom att bryta ner hyaluronsyra där man sprutar in det. Behandlingar med Hyalase riktar sig till alla som har blivit felbehandlade, har små hårda kulor i huden (inkapslingar), svullnader eller om någon akut situation (ocklusion) skulle ske i samband med en fillersinjektion. En hyalasebehandling kan också vara ett alternativ om du tröttnat på din fillersbehandling och vill ta bort materialet. Hyalase är ett licenspreparat som vi på MEDICAL SKIN&HAIR CLINIC har till hands vid alla våra fillersbehandlingar.

En behandling föregås alltid av en medicinsk konsultation. Då går vi igenom vad man har för önskemål och förväntningar med behandlingen.

Inför en planerad hyalasebehandling måste ett allergitest genomföras för att se om du tål ämnet.

Uppstår ingen reaktion kan behandlingen påbörjas och Hyalase injiceras med tunn nål.

Verkningstiden är 48 timmar men kan vara aktiv i vävnaden upp till 14 dagar, därmed rekommenderar vi att inte fylla på med ny hyaluronsyra inom denna tid.