Vad är Profhilo?

Profhilo är en injektionsbehandling som, med hjälp av hyaluronsyra stramar upp huden och som samtidigt återställer hudens fuktbalans samt motverkar ålderstecken. Hyaluronsyra, också kallat HA, finns naturligt i huden och verkar för att upprätthålla hudens fuktbalans och binda vatten. HA stimulerar även stamcellernas produktion av elastin och kollagen som ger huden sin spänst och fyllighet. När mängden hyaluronsyra i huden minskar, tappar den sin elasticitet och blir torrare. För många inträffar detta efter cirka 25 års ålder.

Med hjälp av Profhilo går det däremot att tillföra hyaluronsyra till huden. En Profhilo-behandling kan utföras på flertal områden men framför allt i ansikte, händer och hals/dekolletage där du önskar en hudföryngring och en uppstramning.

Profhilo behandling – Så går det till

En Profhilo behandling tar cirka 30 minuter och utförs av en injektionssjuksköterska. Med hjälp av små och tunna nålar injiceras den stabiliserade hyaluronsyran som Profhilo består av strax under hudytan på önskat område. Det naturliga resultatet från en Profhilo behandling uppnås av att den geléliknande formulan sprider sig under huden och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart ge resultatet av återfuktad hy med mer spänst och lyster.

Vilka områden är möjliga att behandla med Profhilo?

Flera områden går att behandla med Profhilo; hals, dekolletage, ansikte och är de vanligaste. Resultatet av en Profhilo-behandling uppnås efter två veckor efter din första behandling och för maximalt resultat rekommenderar vi en kur på två behandlingar.

Hur skiljer sig Profhilo från traditionella fillersbehandlingar?

Vid traditionella injektionsbehandlingar med hyaluronsyra är syftet att öka volym på exempelvis läppar, eller för att skulptera olika områden i ansiktet. Profhilo skiljer sig från fillerbehandlingar inte bara genom sin struktur utan även genom att den inte verkar volymbyggande. Profhilo verkar istället för att strama upp och föryngra.

Profhilo kan injiceras och få en jämn spridning utan att klumpar bildas tack vare den höga koncentrationen av stabiliserad hyaluronsyra och geléliknande formula. Profhilo kan med fördel därför användas vid behandling av till exempel hals och panna där det är svårt att behandla med mer traditionella fillers.

 

 

 

När syns resultatet av Profhilo?

Det är vanligt att de flesta upplever att direkt resultat av Profhilo. Det slutliga resultatet syns först cirka fyra veckor efter den första behandlingen. Vi rekommenderar även de flesta att göra ytterligare en Profhilo-behandling för att uppnå full effekt.

Vad bör jag tänka på efter Profilho?

Efter behandling bör du undvika sol, bad och bastubad i 48 timmar. Använd i stället dusch. Avvakta också med träning och hårdare motion i 72 timmar för att minska risken för ökad svullnad.

Är Profilho en behandling för mig?

Inför varje behandling får du komma till oss på en konsultation där vi gör en bedömning av vilken typ av behandling som är bäst för lämpat för dig och för att uppnå just ditt önskade resultat.

Är du intresserad av Profhilo i Norrköping?

Då är du varmt välkommen till oss på Medical Skin Hair Clinic . Vår Profhilo-behandling föregås alltid av en konsultation och du kan enkelt boka din konsultationstid via vår onlinebokning, eller kontakta oss för hjälp med din bokning.