Vad är trådlyft?

Trådlyft är faktiskt precis vad det låter som. Man använder sig av tunna trådar som förs in under huden och sedan går att lyfta vävnaden med. Trådarna finns både med och utan hullingar beroende på vilket resultat man vill uppnå.

De är tillverkade av polydioxanon (PDO), ett ämne som är vänligt för vävnaden och bryts ned av kroppen efter ett tag. Själva införandet av tråden görs alltid av läkare. Tråden förs in under huden med hjälp av en kanyl med en mycket tunn, ihålig nål. När tråden sitter på plats kan man justera den tills man får fram önskat resultat. Därefter fästs den. Eftersom man för in tråden med hjälp av en nål får man inga ärr efter behandlingen, något som annars är vanligt efter ett traditionellt ansiktslyft. Då patienten är vaken under ingreppet kan personen i fråga själv vara med och tycka till vid justeringen av tråden genom att titta i en spegel.

Man kan välja att göra trådlyft på hela ansiktet eller delar av det, till exempel övre eller nedre delen.

Medical Skin & Hair Clinic Norrköping Trådlyft

Hur lång tid tar det innan man ser resultatet av ett trådlyft?

Redan precis efter lyftet kan man se ett resultat, men eftersom trådarna stimulerar nybildning av kollagen kommer det slutgiltiga resultatet att synas först efter några månader. Trådarna som används bryts ned av kroppen efter cirka sex till nio månader, men på grund av det nybildade kollagenet håller resultatet upp till två år.

Gör det ont med trådlyftbehandlingar?

Vissa patienter kan känna ett visst obehag när trådar med hullingar används, men eftersom man bedövas innan behandlingen är obehaget ofta litet. Nålen som används är otroligt tunn vilket gör att sticket i huden inte är speciellt kännbart.

Finns det några biverkningar eller risk för komplikationer?

Viss rodnad, svullnad och ömhet kan förekomma. Man kan också få små blåmärken efter behandlingen. Dessa biverkningar är dock snabbt övergående. De komplikationsrisker som föreligger är vandring av tråden och nervskador. Det är emellertid mycket ovanligt.

Finns det några kontraindikationer för trådlyft?

Man bör också iakttaga försiktighet om man är gravid eller ammar. Även någon av följande sjukdomar eller medicinska tillstånd kan vara ett hinder för trådlyft: autoimmun sjukdom, blödarsjuka, om man har eller har haft bakteriell endokardit eller har anlag för att bilda keloider. Även den som tar blodförtunnande medicin bör undvika att göra denna typ av behandling.

Vad ska man tänka på före och efter ett trådlyft?

Före ingreppet är det bra att undvika kosttillskott och mediciner som kan verka blodförtunnande, till exempel Omega 3 och värktabletter av olika slag. Det är alltid bra att konsultera behandlande läkare om det före behandlingen om man känner sig osäker. Det är också fördelaktigt om man undviker att bära smink på samma dag som behandlingen ska utföras.

Efter behandlingen kan man leva i princip som vanligt, men det är bra att undvika kraftig motion och bastubad i en vecka. Man bör också undvika att utsätta ansiktet för tryck genom att till exempel sova på mage eller bära åtsittande mössor eller annat som trycker mot huden. Det även viktigt att undvika att röra det behandlade området i minst 24 timmar. Man ska heller inte göra en peeling eller använda någon form av syrabehandling på området under en vecka. Detsamma gäller rakning.

Medical Skin & Hair Clinic Norrköping Hudföryngring
Medical Skin & Hair Clinic Norrköping Trådlyft

Trådlyft mindre område

FOXY EYES Ögonbrynslyft

Lateralt ögonbrynslyft med PDO monotrådar ,marknadens bästa kvalité Prime mono trådar.För maximalt resultat och långvarig effekt rekommenderas samtidig behandling med rynkreducerande för att låsa fast trådarna under längre tid.

Trådlyft under ögon

Behandlingen ger naturligt fastare hudstruktur. De nedbrytbara PDO-trådarna stimulerar hudens egen produktion av kollagen och elastin, detta ger en uttalad hudföryngring samt en åtstramande effekt. Effekten syns till viss del direkt efter behandlingen men maximal effekt ses vanligen efter 3-4 månader, därefter är hållbarheten i genomsnitt 1-1,5 år beroende på individens utgångsläge och typ av hudkvalité. Regelbundna ”touchups” kan genomföras för fortsatt uppstramning och naturlig föryngring av huden.

Behandling utförs i lokal bedövning , vi använder både PDO CE-märkta trådar med hulningar, samtidigt monotrådar ,godkända i Sverige.

Trådlyft medelstort område tex kinder eller käk linje

Behandling utförs i lokal bedövning , vi använder både PDO CE-märkta trådar med hulningar, samtidigt monotrådar ,godkända i Sverige.

Trådlyft stort område tex mellan ansikte eller hals

Behandling utförs i lokal bedövning , vi använder både PDO CE-märkta trådar med hulningar, samtidigt monotrådar ,godkända i Sverige.

Eftervård trådlyft:

 • Undvik kraftig mimik i området i 1 vecka
 • Undvik träning i 1 vecka
 • Sov inte på ansiktet i 1 vecka
 • Undvik skrubbning, rakning och kemisk peeling 1 vecka.
 • Ingen massage i behandlingsområdet på 4 veckor
 • Ingen ultraljudsbehandling, laser eller IPL i området i 6-8 månader
 • Ta anti-inflammatoriska värktabletter vid värk ca 2-3 dagar
 • Håll huvudet upphöjt och sov med ansiktet uppåt ca 5 nätter
 • Tvätta och torka ansiktet utan att gnida ca 5 dagar
 • Undvik smink, alkohol och träning på 24 timmar.
 • Undvik direkt solljus och solarium ca 2 veckor
 • Undvik massage och estetiska behandlingar i ansiktet ca 3 veckor
 • Undvik bastu och ångbastu ca 3 veckor
 • Undvik tandläkarbehandlingar ca 3 veckor
 • Undvik extrema ansiktsrörelser tugga, prata gäspa etc.

Det som kan hända:

 1. Du kan uppleva knutar efter din behandling, Dessa kan ta upp till 3 veckor innan de försvinner, blåmärken och svullnader kan förekomma.
 2. Du kan känna stickningar upp till ett par veckor efter behandlingen. Har du och din behandlare planerat att återställa volym i vissa områden med injektionsbehandlingar så görs detta efter ca 4 veckor.
Medical Skin & Hair Clinic Norrköping Trådlyft
Medical Skin & Hair Clinic Norrköping Trådlyft