PRP-behandling

PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig och enkel behandling mot håravfall och tunnhårighet. Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injiceras i hårbotten.

Varför PRP?

PRP är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar. Detta eftersom vi använder tillväxthormoner från ditt egna blod, utan några tillsatser, för att göra en positiv förändring av håret. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt vi injicerar kommer från dig själv.

Fördelar med PRP-behandling

 • Enkel behandling som enbart tar ungefär 45 minuter.
 • Enkel och fri från biverkningar.
 • 100% naturlig behandling.

Hur går en behandling till?

En PRP-behandling börjar med att vi drar blod från dig. Vi centrifugerar sedan blodet och extraherar plasma därifrån. Vår teknik är utformad för att använda plasman som är rikast på trombocyter. Denna trombocytrika plasma injiceras därefter i din hårbotten med en fin nål. Många års erfarenhet garanterar en relativt smärtfri och snabb behandling.

Att tänka på innan PRP behandlingen.

 1. Undvik omega-3
  Ta inte tabletter med omega-3 och ät inte mat som är rik på omega-3 fetter, ex. fisk och avokado, 3 dagar innan din behandling. Omega-3 är blodförtunnande och gör så att man lättare kan få blåmärken.
 2. Drick vatten
  Drick rikligt med vatten innan din behandling. Är du uttorkad så blir det svårare att ta blodprov.
 3. Ät inte Ipren
  Ibuprofen är blodförtunnande. Undvik därför att ta det 48 timmar innan din behandling. Smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol (t.ex. Alvedon) går bra.
Fördelar med PRP-behandling

Olika PRP behandlingar

 • PRP Hår Standard

En PRP behandling hår (Platelet Rich Plasma) är hårbehandling för personer som har problem med håravfall samt för patienter som redan har genomgått en hår/skägg transplantation. Känner du att ditt hår upplevs tunnare eller att du tapper mer hår än vanligt? Så kan denna behandling kanske vara en lösning för dig.

Vem passar PRP för?

I samband med en konsultation gör vi gör en individuell medicinsk bedömning om det är rätt behandling för dig i förhållande till tidigare sjukdomar och aktuell medicinering.

Effektiv PRP-behandling

Det finns idag flera olika metoder för att framställa PRP och det skiljer sig avsevärt mellan
olika tillverkare. Vissa system ger inte lika hög koncentration av trombocyter och separerar
inte blodcellerna på ett likvärdigt sätt. Injektionstekniken är också avgörande för hur bra
resultatet kommer att bli.

Läkning efter PRP behandling?

Efter en behandling kan det pirra i hårbotten under några timmar och lätt svullnad kan ibland ses under det närmsta dagar. Behandlingen utgör ingen risk för överkänslighet eftersom blodplättarna kommer från patientens egna blod. Efter behandlingen ska patienten inte träna och eller duscha på 24 timmar.

Gör det ont med en PRPbehandling?

Vissa patienter upplever att det bränner till lite lätt när den plasman som injiceras ska ta plats i det område som behandlas. Vi erbjuder smärt och obehagsfri behandling där vi kan ge nervblockad av nervrötterna med Xylocain-Adrenalin som varar 4-6 timmar, rekommenderas starkt.

Det är viktigt att patienten är införstådd med vilket resultat som kan förväntas, detta för att förväntningarna inte ska överstiga resultatet. Vi rekommenderar därför en konsultation innan behandlingar påbörjas.

Prissättning är individuell beroende på hur stora området behandlas, i samråd med patienten ges en prisförslag under konstadsfria konsultationstid, därefter bokas en individuell behandlingsplan i samråd med patienten.

PRP-behandling för håret
 • PRP Skägg

Under denna behandling behandlar vi skägget.

PRP -behandling ,en naturligt och enkel behandling mot håravfall och tunnhårighet, samt för hud med exempelvis rynkor, solskador och ärr.
Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injicerar i huden eller hårbotten.

 • PRP Hår efter hårtransplantation

Vi behandlar två områden på huvudet, 4 rör plasma tas från dig.

PRP -behandling ,en naturligt och enkel behandling mot håravfall och tunnhårighet, samt för hud med exempelvis rynkor, solskador och ärr.
Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injicerar i huden eller hårbotten.

 • PRP Skägg efter skäggtransplantation

För dig som har gjort en skäggtransplantation och vill behandla det ny transplanterade området.

PRP -behandling ,en naturligt och enkel behandling för att få hjälpa hårsäckarna etablera sig och utöka till 40% än från början enligt senaste forskningen 2020 i vetenskapliga artiklar.
Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injicerar i huden eller hårbotten.

vampyrbehandling
PRP-behandling hår
Motverka Håravfall med PRP-behandling