Föryngrande ansiktsbehandling med blodplasma

Vad är PRP?

PRP står för “Paleted Rich Plasma” och en behandling går i korthet ut på att trombocytrik blodplasma används för att stimulera återbildning av hudvävnad. Det är en helt trygg och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud.

På senare år har den börjat användas på privata hudkliniker runt om i världen, och då blivit känd som “Dracula-behandling” eller “Vampire facial”. Syftet är att få kroppen att på egen hand bilda ny och oförstörd hud som gradvis ersätter gammal hud. PRP-behandling görs även i samband med hårtransplantation.

Vem passar behandlingen för?

En PRP-behandling, som kan beskrivas som en kraftfull medicinsk ansiktbehandling, reparerar åldrande och skador som uppstått på huden genom tid, ålder, stress eller miljöfaktorer. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen. Vi ser fina resultat på lite äldre hud där små linjer dämpas och hudkvaliteten förbättras, och även yngre hy kan få en riktig “boost” av behandlingen, med en betydligt jämnare och slätare hudyta som utstrålar mer lyster.

Hur fungerar det?

Efter en noggrann konsultation tas en liten mängd blod — som vid ett vanligt blodprov — från patienten i ett rör. Plasman i blodet, som innehåller regenerativa och cellbevarande komponenter, separeras från det övriga blodet i en centrifug. De aktiva ämnena i blodet injiceras sen försiktigt med hjälp av en fin nål i behandlingsområdet. Om patienten önskar ges också lokalbedövning. Väl nere i huden börjar de tillförda trombocyterna sedan utsöndra tillväxtfaktorer som kollagen och hyaluronsyra, och stimulerar därmed hudens återväxt.

Varför är kollagen viktigt?

Kollagen är det vanligaste proteinet i människokroppen och spelar en särskilt viktig roll för hudens struktur. Vår hud utgörs till stor del av kollagen, vars fibrer ger huden både stadga och elasticitet. Kroppens naturliga kollagenproduktion börjar avta i 25-årsåldern, och resultatet är att din hud gradvis blir tunnare och förlorar sin elasticitet. Att då få huden att producera mer kollagen på egen hand ger mycket fina resultat på huden som behandlas.

Studier har också visat att PRP-metoden aktiverar snabbare nedbrytning av solskador på huden. När hyalonsyra och kollagen istället bildas blir resultatet att huden blir mer elastisk, slätare — och helt enkelt föryngrad — i processen.

Hur länge varar resultatet?

Vid behandlingen frigör blodplättarna direkt tillväxtfaktorer och stamceller som ökar kollagenproduktionen. Hudens struktur förbättras därefter successivt under de närmaste veckorna. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.

Vanligtvis rekommenderar vi tre till fyra behandlingar med en månads mellanrum. Antalet och effekten av varje behandling beror på vad som ska behandlas och strukturen på området som ska behandlas och på hur just din hud reagerar. Resultatet håller i upp till arton månader, och behandlingen kan sedan göras om någon gång i halvåret för att bevara effekten länge.

Att tänka på före och efter behandling.

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Se även till att du har god vätskebalans för att bibehålla kroppens balans, drick extra vätska ett par dagar innan din behandling. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. Dygnet efter behandlingen är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

PRP hud behandling

Microneedling

Microneedling är en avancerad nålbehandling för att öka hudens produktion av kollagen. Microneedling är effektiv för att behandla bland annat ärr, fina linjer och rynkor, förstorade porer, celluliter och hudbristningar.

PRP Ansikte inklusive Microneedling

PRP, står för Paleted Rich Plasma och är metod där trombocytrik plasma från patientens blod används för att stimulera återbildning av vävnad på ett naturligt sätt.

Vid PRP-behandling prepareras kropps eget blod för att ta fram trombocyter och tillväxtfaktorer i ökad koncentration. Dessa injiceras och interagerar sedan i huden och leder bland annat till bildande av kollagen och hyaluronsyra. På så sätt är det möjligt att med tiden reparera skador som uppstått genom stress eller miljöfaktorer på ett naturligt sätt. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen.

En liten mängd blod tas från patienten. Plasman i blodet, som innehåller regenerativa och cellbevarande komponenter, separeras från det övriga blodet i en centrifug och tappas av med ett speciellt system. De aktiva ämnena i blodet injiceras sen i behandlingsområdet. Där börjar de tillförda trombocyterna utsöndra tillväxtfaktorer som främjar regenerationsprocessen.

Behandlingsområdet, svarta ringar runt ögonen , rynkor , torr hy, livlös trött hy , acne , ärr, även förlossningsärr.

Effekten kan ses efter ett par veckor i form av förbättrad struktur och hudton. Varaktighet av behandlingen varierar individuellt men kvarstår vanligtvis i 12 månader.

Hudrodnad och svullnad kommer att förekomma vid injektionsområdet. Svullnaden lägger sig efter ca 24 timmar och ibland kan det bli ett blåmärke som försvinner inom några dagar.

PRP Dekolletage

Vi behandlar området under nyckelbenen på bröstet.

PRP, står för Paleted Rich Plasma och är metod där trombocytrik plasma från patientens blod används för att stimulera återbildning av vävnad på ett naturligt sätt.

PRP Hals

Området runt halsen behandlas med PRP
PRP står för Paleted Rich Plasma och är metod där trombocytrik plasma från patientens blod används för att stimulera återbildning av vävnad på ett naturligt sätt.

PRP Händer

Händerna behandlas med PRP.

PRP hudbehandling av psoriasis, dermatitis, Rosacea, Mjälleksem

Platelet Rich Plasma behandling av acne , psoriasis, dermatitis, Rosacea, Mjälleksem, hudeksem skipa kortisonkrämer o olika salvor, kostsamma och kladdiga som dämpar symtomen dock ej läker inifrån, och dämpar inflammationen .

Läk dig själv på djupet inifrån med egna antiinflammatoriska substanser genom ett blodprov. För mer info om tillvägagångsättet, kostnad och läknings potential boka en kostandfri hudkonsultation via boka direkt.

Kontraindikationer:

  • Patienter med lågt antal blodplättar
  • Anemi
  • Hudinfektion
  • Cancersjukdom
  • Graviditet/amning
  • Autoimmun sjukdom
  • Blödarsjuka