Microneedling

SkinPen –Microneedling pennan i världen som är godkänd av amerikanska läkemedelsverket (FDA) och som är kliniskt bevisad att säkert och effektivt behandla kirurgiska ärr, akneärr, fina linjer/rynkor i ansikte, hals och dekolletage, pigmenteringsproblematik som vitiligo, solar lentigo och melasma.

SkinPen skapar kontrollerade mikroskador i huden för att på så sätt stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess, samtidigt som cellskador minimeras. Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av ärrvävnad, utan att den generella hudstrukturen påverkas.

SkinPen använder “kollageninduktionsterapi” för behandling av melasma, pigmentering/missfärgning av huden – samt ärr efter akne och operationer. SkinPen är kliniskt bevisad att fungera för både män och kvinnor med ljus till mycket mörk hudton.

Microneedling är en nålbehandling där tunna nålar av rostfritt stål penetrerar det översta hudlagret 1600ggr/sek, man gör en kontrollerad skada på huden. Nåldjupet varierar mellan 0,25 mm – 2 mm beroende på behandlingsområde. Penetrationen av nålar gör så att flertal mikrokanaler skapas i huden vilket resulterar till att kroppen tror att den är skadad och ökar därmed produktionen av kollagen och nya kapillärer bildas. Kollagen bidrar till hudförnyelse vilket gör att hudproblem som bland annat rynkor, fina linjer och ärr kan minimeras. Resultatet av microneedling ger därför en jämnare, fastare och slätare hy med lyster.

Microneedling

Omedelbart efter behandlingen kan huden vara ljus rosa till röd. De vanligaste reaktionerna på behandlingen är torrhet, grov hudyta, stramningar i huden, rodnad, klåda, flagning, obehag, ömhet och en brännande känsla. Dessa biverkningar går över med tiden utan ytterligare komplikationer.

Du ska undvika smink 24 h efter avslutad behandling. Undvik även träning och andra aktiviteter som får dig att svettas mycket 24 timmar efter behandlingen. Du ska inte använda starka AHA och Retinol produkter de tre första dagarna utan bara applicera de produkter du får med dig efter behandlingen. Undvik även solexponering och använd solskyddsfaktor med SPF50 om du vistas utomhus 1 vecka efter behandlingen.

Kontraindikationer:

  • Behandling med blodförtunnande läkemedel ( rådgör med din behandlare).
  • Diabetes mellitus
  • Svår dermatit, psoriasis eller liknande hudproblem.
  • Aktiv rosacea
  • Pågående infektion/ virus i huden, exempel herpes.
  • Pågående infektion i kroppen.
  • Öppna sår
  • Hudcancer
  • Sklerodermi
  • Graviditet & amning

Vad är microneedling?

Microneedling är en avancerad nålbehandling för att öka hudens produktion av kollagen. Microneedling är effektiv för att behandla bland annat ärr, fina linjer och rynkor, förstorade porer, celluliter och hudbristningar.